Perfect smilesWritten by

Cum te ajută un zâmbet frumos să ai viața pe care ți-o dorești

Dentist tips, Life| Views: 1816

Cu toții ne dorim să avem un zâmbet perfect. Apelăm la tot felul de metode de înfrumusețare care ne fac să ne simțim mai bine în pielea noastră și să avem mai multă încredere în noi. Fie că apelăm la un aparat dentar care ne asigură o aliniere perfectă a dinților, sau la o metodă de albire a acestora, aceste schimbări aduc în viață noastră mai multe beneficii decât pare la o prima vedere.

1. Beneficii sociale

Dupa cum te asteptai, un zâmbet frumos te poate pune intr-o poziție avantajoasa in mai multe situații decat crezi. 84% dintre persoanele participante la un studiu(1) cu vârste între 18 și 35 de ani, afirmă faptul  nu ar ieși la o a doua întâlnire cu o persoană care are o dantură neîngrijită, iar 9/10 spun  persoanele cu un zâmbet frumos sunt mult mai atrăgătoare.

2. Beneficii în relații

Deși poate părea ca fiind un mod superficial de a judeca oamenii, două treimi din cele 1000 de persoane participante la studiu afirmă faptul  nu s-ar saruta cu o persoana a carui zambet este neplacut. Pe de altă parte, persoanele cu o dantura frumoasa par a fi o alegere mai buna in alegerea subconstienta a unui partener datorita faptului ca acestia transmit energie pozitivă, o stare de sanatate buna si stima de sine ridicata. O persoană care e constant cu zâmbestul pe buze este mult mai probabil sa fie abordata pentru simplul fapt ca elimina o energie pozitiva de care suntem atrasi cu totii, aceasta reducand senzatia de frica de a fi respins/a.

3. Carieră

Chiar dacă este puțin probabil ca un zâmbet frumos si alb sa te faca mai destept, aceasta te poate ajuta in timpul unui interviu sau în timp ce socializezi cu alți colegi. Un zambet frumos iti asigura o prima impresie pozitiva si imaginea unei persoane care e increzatoare in fortele proprii, carismatica si de success.

4. Sănătate

De fiecare dată când zâmbești, creierul trimite stimuli către corp care generează o energie de fericire si buna stare. Neuropeptidele eliberate de acesta ajută la eliminarea stresului si la o stare generala mai buna. (3)

Acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care le poti atrage in viata ta prin simplul fapt ca zambesti mai des si ai grija de zambetul tau.

Care sunt primele 3 lucruri pe care le observi la o persoana de sex opus la o prima vedere?

Asteptam raspunsul tau in comentarii!

 

Surse:

1. Primitive emotional contagion. Hatfield, Elaine; Cacioppo, John T.; Rapson, Richard L. Clark, Margaret S. (Ed), (1992). Emotion and social behavior. Review of personality and social psychology, Vol. 14., (pp. 151-177). Thousand Oaks, CA, US: Sage Publications, Inc, xi, 311 pp.

2. Abel E. and Kruger M. (2010) Smile Intensity in Photographs Predicts Longevity, Psychological Science, 21, 542–544.

3. Seaward BL. Managing Stress: Principles and Strategies for Health and Well-Being. Sudbury, Mass.: Jones and Bartlett; 2009:258  

 

Spread the love!
  •  
  • 2
  •  
  •  
    2
    Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *