Dr. Alin PojaruWritten by

Albirea dentară: Este dureroasă? Afectează smalțul? Cât durează? Dr. Alin Pojaru ne răspunde.

Cluj, Dentist tips| Views: 597

1) Albire dentara imi va afecta calitatea dintilor?

Dr. Alin Pojaru: Toți agenții și soluțiile de albire au la baza peroxid de carbamida, peroxid de hidrogen sau precursori ai acestora. Concentrația acestor substanțe variază în funcție de produs și marca. Produsele cu o concentrație sub 10% sunt sigure de folosit fără supravegherea medicului dentist. Acum, pentru concentrații mai mari de 10% este nevoie de follow-up cu tratamente de remineralizare, de aceea aceste albiri vor fi realizate doar de medicul dentist. Recomand ca înainte de utilizarea orcarui produs de albire dentară să va consultați cu medicul dumneavoastră dentist.

2) Este dureros?

Dr. Alin Pojaru: Sensibilitatea și durerea dentară apar atunci când dentina este expusă agenților de albire. Există întotdeauna șansă de sensibilitate dentară în timpul tratamentului sau după, dar nu este obligatoriu să apară.

3) Are albirea dentară vreun efect asupra lucrărilor dentare existente cum ar fi plombe, fațete sau coroane?

Dr. Alin Pojaru: Aceste elemente nu vor fi afectate de înalbitori, deci nu își vor schimba culoarea în urma tratamentului de albire. Ca urmare, înainte de albire, va trebui să luați în considerare cum va arata zâmbetul dumneavoastră după această procedura. Acesta este un subiect bun de a fi discutat cu dentistul dumneavoastra, acesta fiind capabil să vă explice ce opțiuni va stau la îndemână.

4) După o albire dentară, cât timp durează efectele?

Dr. Alin Pojaru: Acest lucru variază de la o persoană la alta și nici o metodă de albire dentară nu are un efect permanent. Rezultatele tipice variază între 6 luni și 2 ani. Cu toate acestea există cazuri în care rezultatele s-au menținut până la 10 ani, fără retușări.

5) Ce părere aveți despre benzile de albire dentară?
Dr. Alin Pojaru: Sunt mulțumit de rezultatele lor. Eu le folosesc întotdeauna că follow-up la o albire profesională, deoarce au raportul optim accesibilitate/rezultat și nu necesită prea multe instrumente pentru aplicare.

 

Dacă ai alte întrebări pentru Alin, le poți lasă în comentarii sau îi poți face o vizită pe Str. Eugen Ionesco 85, in Cluj-Napoca – 0745 754 232.

Mai multe detalii despre Dr. Alin Pojaru poti vedea pe pagina lui de facebook.

Spread the love!
  •  
  • 59
  •  
  •  
    59
    Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *