Perfect smilesWritten by

Detartrajul: afectează smalțul? Sensibilizează dinții?

Beauty, Cluj, Dentist tips| Views: 1827

Indiferent de cât de bine ne îngrijim dinţii, apariţia de placă bacteriană şi acumularea de tartru sunt inevitabile pentru fiecare dintre noi. Bacteriile se formează în gură de fiecare dată când mâncăm sau bem şi, în ciuda faptului că periem dinţii cu regularitate şi folosim măsuri de igienizare, unele dintre ele persistă.

Tartrul, care este cunoscut ca cel mai mare inamic al gingiei, poate fi îndepărtat cu uşurinţă prin detartraj.

Cum se realizeaza detartrajul profesional?

Această procedură stomatologica constă în eliminarea depozitelor de tartru de pe dinţi. Aglomerările rugoase de tartru reduc eficacitatea periajului dentar, favorizând acumularea de bacterii, acestea fiind un rezervor de toxine şi un mediu propice pentru dezvoltarea altor probleme dentare.

Realizarea detartrajului se face cu instrumente acţionate manual sau cu instrumente activate sonic/ultrasonic. Acestea vibrează uşor îndepărtând tartrul de pe dinţi. Pe tot parcursul tratamentului un jet puternic de apă va acţiona pe ansă pentru a preveni supraîncălzirea dintelui din cauza vibraţiilor.

Cât de des trebuie efectuat detartrajul

În general, recomandarea specialiştilor este ca această procedură să fie efectuată o dată la 6 luni, dar este posibil ca frecvenţa detartrajului să varieze de la o persoană la alta. Acest lucru se explică prin faptul că depozitele de tartru se formează mai repede sau mai încet în funcţie de pH-ul şi compoziţia salivei fiecărei persoane, de măsurile de igienizare aplicate acasă (periaj, folosirea aţei dentare, duşul bucal) etc.

Mituri detartraj:

  • Detartrajul este necesar doar persoanelor care nu au o igienă orală corectă.

  • Detartrajul afectează smalțul dinților. 

Detartrajul profesional realizat cu ultrasunete nu afectează smalțul și nici nu sensibilizează dinții. Aceasta este o temere nefondată a multor pacienți. Detartrajul îndepărtează doar colorațiile și depozitele de tartru de la suprafața dintelui. Acumularea plăcii bacteriene pe dinți este cea care duce la slăbirea smalțului și la apariția cariilor și a bolii parodontale.

Dacă crezi că e momentul să îți îndepărtezi tartul și placa dentară pentru a oferi strălucire dinților tăi, dr. Raluca Trifa (tel: 0752120308), te invită la o sesiune de detartaj și periaj profesional,  la un preț promoțional de 119ron , în loc de 200lei (-40%)!

Sperăm că ai găsit acest articol benefic!

Echipa Perfect Smiles

Spread the love!
  •  
  • 43
  •  
  •  
    43
    Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *