Dr. Raluca TrifaWritten by

Tot ceea ce trebuie să știi despre benzile de albire Crest

Beauty, Dentist tips, Slider| Views: 19278

Produsele Crest sunt destinate persoanelor care – și doresc un tratamentul de albire a dinților profesional, direct la ei acasă . Acestea au fost create în anul 2000 de către Proctor & Gamble, sub brandul Crest Whitestrips® . De atunci, o multitudine de companii au dezvoltat produse similare, însă Crest se menține și azi în top , Crest 3DWhite Professional Effects câștigând titlul de “Produsul anului – The Beauty Expert” . Benzile de albire create de aceștia sunt cunoscute și vândute în toată lumea, în special în Statele Unite ale Americii, unde sunt concepute.

Din ce sunt făcute benzile?

Benzile sunt făcute din bucăți flexibile de plastic (polietilenă) transparente, subțiri, care au fost acoperite pe o parte de un strat subțire ce conține peroxid de hidrogen. Acest strat funcționează atât că agent de albire, cât și că adeziv prin care benzile vor stă lipite pe dinți. Benzile contin acelasi agent de albire folosit de catre medicii dentisti in cabinete, iar in procesul de albire acestea nu afecteaza smaltul! Vezi ce spun medicii dentisti aici, sau intr-un video aici.

Avantajul design-ului sub formă de bandă

 • În comparație cu celelalte metode eficiente de albire pentru acasă, această formă este probabil cea mai simplă și curată metodă de a-ți albi dintii.
 • Având în vedere că agentul de albire este aplicat de producător, doză aplicată este controlată și va fi mereu aceeași. Ca urmare, se asigura obținerea rezultatelor preconizate și se minimizează riscul apartitiei efectelor secundare.
 • Datorită faptului că doar o parte a benzii este acoperită de agentul de albire, bandă în sine va acționa atât că barieră ce previne diluția peroxidului în salivă, cât și că mijloc de a minimiza contactul agentului de albire cu țesuturile moi ale cavitatii orale. Acest lucru ajută la maximizarea eficacității albirii și în scăderea apariției efectelor secundare.

Ce tip de agent de albire este utilizat? În ce concentrație?

Agentul de albire se numește peroxid de hidrogen. Crest oferă produse cu un interval al concentrațiilor de la 6% până la 14% peroxid de hidrogen. Mai jos, am realizat un tabel cu diverse produse Crest și concentrațiile lor de peroxid.

Gentle Routine 6%
Advanced Vivid 9.5%
Vivid 10%
Professional Effects 10%
1 Hour Express 10%
Supreme FlexFit 14%
Glamorous White 14%
Monthly Whitening Boost  14%

Cum funcționează benzile de albire?

Procesul de funcționare a benzilor presupune transformarea peroxidului de hidrogen în molecule numite “radicali liberi”. Aceștia acționează pe petele din smalțul dentar, rup complexele moleculare mari ale substanței acestora, făcându-le mai ușor de îndepărtat.

Stratul de agent de albire aplicat pe benzi este în general în jur de 0,2 mm grosime (pentru a compara, grosimea unei coli de hârtie este de 0,1mm), iar cantitatea de peroxid de hidrogen diferă de la un produs la altul.

Cum se folosesc benzile de albire?

Benzile sunt extrem de simplu de utilizat! Se dezlipește banda pentru dintii superiori și se poziționează peste dinți, fără să acopere gingia, după care se apasă ușor cu degetele pentru a se mula perfect pe suprafață dintelui. Excesul de bandă se îndoaie peste partea interioară a dintelui. Se repetă pentru banda destinată dinților inferiori. După ce trece timpul indicat de către producător, bandă se dezlipește cu ușurință de pe dinți și se aruncă .

Cât timp se țin benzile pe dinți?

Benzile se aplică o dată pe zi, timp de 30 minute. Există însă și benzi care se țin timp de o ora (1h Express, Supreme Flexfit și Monthly Whitening Boost). Trebuie doar să va asigurați că ați citit cu atenție indicațiile de pe cutie.

Numărul de aplicări din cadrul tratamentului variază de la produs la produs, astfel că recomandările producătorului trebuie luate în considerare pentru obținerea celor mai bune rezultate și pentru evitarea efectelor adverse (de exemplu, tratamentul cu Crest Professional Effects conține benzi pentru 20 de aplicări , în timp ce Crest Glamorous White pentru doar 14 zile). Se recomandă să faceți o pauză de minim 6 luni după ce ați făcut un tratament complet.

Alte informații pe care noi le considerăm foarte importante pentru că tratamentul să fie unul reușit

Este foarte important să respectați perioada recomandată de aplicare a benzilor și să nu le țineți mai mult pe dinți, pentru că acest lucru nu va duce la albirea mai puternică a dinților, ci dimpotrivă, ar putea crea sensibilități. De asemenea, înainte de aplicarea benzilor, dintii nu trebuie spălați cu pastă de dinți, pentru că astfel fluorul din pastă de dinți o să anuleze efectul acestora. Înainte de aplicare, dantură se curată cu periuță de dinți, apă și ață dentară. După îndepărtarea benzilor, trebuie să va spălați cu pastă de dinți, pentru a îndepărta gelul rămas pe dinți. În cazul în care apar sensibilități, deși este foarte puțin probabil, va recomandăm să faceți o zi pauză, iar apoi să reluați tratamentul. Acestea vor dispărea complet după terminarea tratamentului. Pentru cei care decid că nu este pentru ei tratamentul, Perfect smiles ofera o garantie de buy-back, prin care va returnam banii, no questions asked. 🙂  Mai multe detalii aici.

Cam atât deocamdată! Mulțumim pentru răbdare și atenție, sperăm că ți-am răspuns la întrebările pe care le aveai despre benzile Crest! Dacă mai ai totuși întrebări, suntem aici să îți răspundem! Lasă-ne un comentariu, sau scrie-ne pe facebookinstagram sau contact@perfectsmiles.ro!

Echipa Perfect smiles


Spread the love!
 •  
 • 2
 •  
 •  
  2
  Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *